Tomaten-paprikasoep & kaas-chili nachos

14:02

We zitten midden in de maand juli, maar nog steeds is het soms typisch soep-weer, als je het mij vraagt. Een soep kan ideaal zijn om wat producten op te maken en meestal heb je er niet veel voor nodig. Dat geldt ook voor deze soep! Je kan hem zo uitgebreid en gevuld maken als je wilt. De soep heeft al wat pit, maar is niet extreem pittig. De nachos daarentegen, zijn lekker spicy met de Spaanse peper! En wie houd er nou niet van nachos met kaas?! Maar wat heb je hier voor nodig?


Voor 2-3 personen (flinke kommen)
• 200g gegrilde paprika (uit pot)
• 2 el zongedroogde tomaatjes (reepjes of heel)
• 1 tl paprika poeder
• 1 el gedroogde koriander
• 3 bosuitjes
• 400g tomatenblokjes (1 blik)
• 100g feta
• 250g cherry tomaatjes
• 350g pasta gehakt
• 2 el paneermeel
• Peper
• Zout
• Olijfolie
• Optioneel: stukjes avocado, gesneden koriander

Voor de nachos:
• 1/2 zak naturel nachos
• 80g geraspte kaas naar keuze
• 1 Spaanse peper

Hoe maak je het:
1. Mocht je oven geen grillstand hebben, verwarm hem dan op de normale stand alvast voor op 200 graden. Heb je een grillstand en verwarmd hij snel genoeg, dan hoef je dit nog niet te doen.
2. Laat de zongedroogde tomaatjes en gegrilde paprika alvast uitlekken in een vergiet / zeef.
3. Snijd de bosuitjes in ringetjes, de feta in blokjes van ongeveer 1 cm, de cherrytomaatjes in kwarten, de chilipeper in ringetjes en snijd de gegrilde paprika in grove stukken.
4. Bak de bosuitjes aan in een wat olijfolie. Voeg na een paar minuten de gedroogde koriander, paprika poeder, zongedroogde tomaatjes en gegrilde paprika toe en bak dit even mee.
5. Voeg na weer een paar minuutjes 500 ml water en de tomatenblokjes toe. Breng dit aan de kook, draai het vuur lager en laat dit even pruttelen. Proef tussendoor even en breng eventueel op smaak met wat zout en/of peper.
6. Pak nu het pasta gehakt erbij en draai hier balletjes van, ze mogen wat robuuster en grover zijn. Rol ze door een bordje paneermeel heen en bak ze in een eetlepel olijfolie rondom goudbruin. Zet de balletjes apart.
7. Neem de soep van het vuur en giet het in een hoge maatbeker. Pureer de soep met een staafmixer tot een redelijk gladde soep. Natuurlijk kun je dit naar eigen smaak doen; je kunt de soep wat grover laten als je dit lekker vind!
8. Doe de nacho chips in een ovenschaal en strooi hier de geraspte kaas en ringetjes chilipeper over. Zet ze ongeveer 5 minuten onder de grill in de oven.
9. Zet de soep nog even terug op het vuur en leg de balletjes erin. Laat dit nog een paar minuten pruttelen zodat de balletjes helemaal gaar zijn.
9. Giet de soep in kommetjes en strooi de cherrytomaat kwartjes, de fetablokjes en eventueel wat stukjes avocado, gesneden koriander en een paar ringetjes bosuitjes erover. Haal de nachos uit de oven en: klaar!

Geniet van je maaltijd!

Liefs,
Lisa

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Nommmdiary
By Lisa van Diemeren
Email: nommmdiary@gmail.com
Instagram: /nommmdiary
Facebook: /nommmdiary