Homemade granola

17:13


Ben jij een ochtendmens? Ik dus wel, Daniel totaal niet. Altijd leuk in de ochtend
als ik al blij Frozen aan het zingen ben in huis en hij met moeite beide ogen open kan houden. Maar goed, wél of geen ochtend mens: zodra je dit hebt gegeten, ben je vast weer intens gelukkig.
Het is een recept van Jamie Oliver en in no-time heb je een huge weckpot vol met je favoriete granola. Het zou zomaar kunnen dat je nog niet weet wat granola is. Kort omschreven is granola een  mix van geroosterde noten, zaden en granen. Een beetje zoals muesli, maar granola is geroosterd en wordt daardoor krokanter en krijgt een 'geroosterd' smaakje.

Ga jij hem ook proberen te maken? Varieer gerust met het soort gedroogd fruit en welke noten je gebruikt, zet hem lekker naar jouw hand :-)

Wat heb je nodig (het is een hele waslijst, maar dan heb je ook wat):
• 100g paranoten (zijn vaak best prijzig, kun je ook vervangen voor een nootsoort naar wens)
• 100g gepelde walnoten
• 100g gepelde pistachenoten
• 100g pompoenpitten (ik heb me rot gezocht; kijk in het superfood / raw food schap)
• 100g zonnebloempitten (Zonnatura heeft zakjes van precies 100g!)
• 100g sesamzaadjes
• 500g havermoutvlokken
• 40g gedroogde kokos
• 1 theelepel kaneel (mag ook wat meer zijn, hihi)
• 75g gedroogde pruimen, kersen, wat jij lekker vind
• 250g gedroogde abrikozen
Voor erbij:
• Ahornsiroop, agavesiroop of honing (agavesiroop vind ik persoonlijk erg lekker!)
• Magere yoghurt

Bereiding:
• Stamp de noten en zaden in de vijzel in grove stukken of pulseer ze in de keukenmachine / blender.
• Mix de noten en zaden met de havermoutvlokken, kokos en kaneel.
• Nu kun je kiezen uit de volgende 2 opties:
1. Doe het gedroogde fruit erbij en giet het meteen in een luchtdichte weckpot. De granola rooster je dan elke keer op het moment dat je gaat ontbijten in een droge koekenpan op matig vuur. Een handvol granola is voldoende voor 1 persoon.
2. Spreid de granola uit over een paar grote bakplaten en rooster het op 180 graden terwijl je het af en toe omschept. Rooster de granola tot hij goudbruin is. Laat het geheel afkoelen, voeg dan pas het gedroogde fruit toe en giet je granola in een weckpot.
• Ga je lekker ontbijten? Vul je kommetje met yoghurt, strooi er wat granola op en kies dan voor 1 van de siropen of honing om je ontbijtje mee af te maken.

Een leuk recept voor op een regenachtige zondag of als je gewoon zin hebt om eens iets lekkers uit te proberen waar je wekenlang (ja, echt wekenlang, het is superveel!) van kunt genieten.

Have a good day!

Liefs,
Lisa






You Might Also Like

0 reacties

Contact

Nommmdiary
By Lisa van Diemeren
Email: nommmdiary@gmail.com
Instagram: /nommmdiary
Facebook: /nommmdiary