Mediterraanse quiche met mozzarella en chorizo

21:31


M'n moeder en ik zijn allebei dol op quiche en hartige taarten, maar helaas waarderen de mannen het niet altijd zo en eet ik het te weinig. Waar ik naar op zoek ben in een quiche (en helaas vaak niet te vinden is) is wat pit. Veel quiches zijn heel mild van smaak, wat natuurlijk ook wel de basis is voor een quiche. Maar deze variant, is een stuk pittiger en kruidiger, wat ik persoonlijk heel erg kan waarderen! En hopelijk jij ook :-) Succes!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):
• Ca. 7 plakjes bladerdeeg
• 4 eieren (maat L)
• 200 ml slagroom
• 250g geraspte Grana Padano
• 100g chorizo
• 1 teentje knoflook
• 1 ui
• Handje pijnboompitten
• Handje basilicum blaadjes
• 5 zongedroogde tomaatjes
• 1 bol mozzarella 
• 1 theelepel cayenne peper
• 1 eetlepel gedroogde oregano
• Eventueel een paar zwarte olijven (in ringetjes)
  
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
1. Laat de bladerdeeg iets ontdooien, maar zorg ervoor dat hij niet helemaal zacht en plakkerig wordt.
2. Snijd de chorizo in plakjes en dan in vieren en scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Snijd de knoflook en ui fijn. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en de mozzarella in plakken.
3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
4. Maak een grote vierkante plak van het bladerdeeg en zorg dat de randjes goed hechten. Prik gaatjes in het bladerdeeg met een vork zodat de lucht kan ontsnappen.
5. Vet een springvorm van 24 cm in met boter en bekleed de vorm met het bladerdeeg. 
6. Bak de chorizo samen met de knoflook en ui zonder olie in een koekenpan tot de chorizo bruin wordt.
7. Doe de eieren en slagroom in een hoge kom en meng deze met een mixer tot een schuimig mengse (klop niet stijf!)
8. Voeg de kaas, de pijnboompitten, de zongedroogde tomaatjes, het chorizo mengsel, de olijven, de gedroogde oregano en cayenne peper toe aan het ei/slagroom mengsel en breng op smaak met wat zout en peper. Roer alles goed door elkaar!
9. Giet het mengsel in de springvorm over de bladerdeeg en probeer het gelijkmatig te verdelen.
10. Leg de plakken mozzarella bovenop het mengsel en bak de quiche in 40 minuten goudbruin en stevig.

Enjoy!

Liefs,
Lisa

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Nommmdiary
By Lisa van Diemeren
Email: nommmdiary@gmail.com
Instagram: /nommmdiary
Facebook: /nommmdiary