5x Homemade koffie recepten!

08:27


Koffie. We drinken het bijna allemaal weleens, maar iedereen heeft er een andere associatie bij. Voor de één is het oppeppend, voor de anders troostend. Het kan je opwarmen, maar ook verkoeling bieden met een heerlijke ijskoffie. Geen cafeïne fan? Aan jullie heb ik ook gedacht met 2 heerlijke recept zónder koffie, mét intense chocolade en een verrukkelijke Chai Latte! Enjoy!

1. Jeroen Veldkamps frozen Irish coffee (bron: AH)
Zie foto boven aan deze post! Dit recept is goed voor 1 kop koffie. Schenk 50 ml hete, sterke koffie of espresso in een jam- of weckpotje waar de deksel op kan. Voeg 3 theelepels donkere basterdsuiker en 20 ml Irish whiskey (bijv. Tullamore Dew, Gall & Gall) toe en roer tot de suiker is opgelost. Voeg 25 ml volle melk en 5 ijsklontjes toe. Doe de deksel op het potje en schud tot alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn. Serveer met een rietje!



2. Warme dark choco (bron: Jumbo)
Goed voor 4 koppen koffie. Breng 1 liter Alpro Amandeldrink dark choco tegen de kook aan. Rooster intussen in een droge koekenpan 1 eetlepel amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord. Voeg 120 gram pure chocolade en een snufje grof zeezout toe aan de warme amandeldrink en laat de chocolade hierin smelten. Haal de drink van het vuur en hak nog 30 gram pure chocolade fijn. Verdeel 4 theelepels cacaopoeder over hittebestendige glazen of mokken. Voeg een scheutje amandeldrink toe en roer het glad. Verdeel de rest van de amandeldrink over de glazen. Garneer met de gehakte pure chocolade, het amandelschaafsel en eventueel nog wat cacaopoeder.
































3. Romige hazelnoot koffie (bron: Jumbo)
Goed voor 4 koppen koffie. Klop met de mixer 300 ml slagroom met 50 gram suiker en een snufje gemalen kaneel lobbig (vladikte). Schenk 100 ml hazelnootsiroop in feestelijke (wijn)glazen. Schenk 600 ml sterke hete koffie erbij. Schenk voorzichtig, via de bolle kant van de lepel, de slagroom op de koffie. Bestrooi de koffie met 1 theelepel cacaopoeder.































4. Klassieke ijskoffie (bron: Jumbo)
 Goed voor 4 koppen koffie. Los 100 gram fijne kristalsuiker en 8 gram vanillesuiker op in 250 ml hete, sterke koffie. Klop vervolgens 250 ml slagroom en 150 ml volle melk door de koffie tot het gemengd is. Laat het koffiemengsel afkoelen en zet het vervolgens in de koelkast tot de koffie door en door koud is (ongeveer 1 uur). Verdeel 8 ijsklontjes over (koffie)glazen en schenk hier de koude koffie op.


5. Chai Latte (bron: AH)
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster 4 kruidnagels, 1 kaneelstokje, 1/2 tl venkelzaad, 4 kardemompeulen, 1 tl gemberpoeder (djahé), 2 steranijsjes en 1/2 tl zwarte peperkorrels 3 minuten lang. Doe het specerijenmengsel in een steelpan en breng het met 350 ml kraanwater, 350 ml halfvolle melk en 4 zakjes ceylon thee tegen de kook. Laat 10 minuten op een laag vuur zachtjes trekken. Zeef de thee en serveer in mokken. Lekker met eventueel wat honing.

Wat drink jij het liefst? Zijn er recepten die je nog graag zou willen zien?
Let me know!

Liefs,
Lisa

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Nommmdiary
By Lisa van Diemeren
Email: nommmdiary@gmail.com
Instagram: /nommmdiary
Facebook: /nommmdiary