Comfort Food: Kip Massala

21:42


We love roti and we lóóóve kip massala!
Dit eten wij regelmatig lekker in het weekend, het is echt zo'n lekker relax-voedsel...
In principe zijn dit de gerechten die je bij de roti krijgt, maar je kunt het ook heerlijk eten met rijst.
Naast dat het gewoon heel lekker is, is het ook voedzaam en makkelijk; het is een 1-pansgerecht!
Aardappeltjes, kouseband, kip en kerrie eieren in een heerlijke massala saus.
Het is echt... Nou... Probeer het maar eens en vertel me hoe je het vond.

Wat heb je nodig:
• 2 uien (het liefst rood)
• 5 teentjes knoflook
• 1 Madame Jeanette / Adjoema peper
• 2-3 maggiblokjes of kippenbouillonblokjes
• 1 tomaat
• 2 kipfilets
• Aardappels (hoeveelheid naar keuze), geschild en in stukjes
• 300g kouseband (mag meer zijn als je dat lekker vind!), in stukjes gesneden
• 4 eieren (1 ei per persoon)
• 2-3 volle eetlepels massala (Surinaamse kerrie)
• 1/2 eetlepel ketoembar (korianderpoeder)
• 1/2 eetlepel djinten (komijnpoeder)
• zout en peper
• Selderij, fijngesneden
• Olie

Voorbereiding:
• Snijd de kipfilet en kruid de stukjes met wat zout en peper.
• Schil en snijd de aardappels.
• Snijd de uien en knoflook fijn of doe ze lekker makkelijk in de blender.
• Snijd de tomaat in stukjes.
• Kook de eieren hard, laat ze afkoelen en pel ze.
• Snijd de kouseband in stukjes van ongeveer 2 cm lang

Bereiding:
• Verhit een paar eetlepels olie (liefst zonnebloemolie) in een hapjespan met anti-aanbaklaag en bak hierin de gekookte eieren (ja, inderdaad, je gaat gekookte eieren bakken en het is heerlijk). Doe dit tot de eitjes een beetje een krokant jasje krijgen.
• Bak de uien in dezelfde olie en als de uien iets glazig worden, bak je de knoflook ook mee.
• Voeg de kipfilet toe tot de kip rondom net gebakken is.
• Voeg de tomaat, maggiblokjes, korianderpoeder en komijnpoeder toe.
• Als dit goed vermengd is met elkaar, voeg je ook de paar eetlepels kerrie toe. Let op! Je moet nu goed blijven roeren, want de kerrie kan snel aanbakken.
• Bak de aardappel stukjes even mee en blus het geheel dan af met een beetje water.
• Leg de peper bovenop en laat het geheel stoven tot de aardappels half gaar zijn, prik af en toe even met een vork in je aardappeltjes om dit te checken.
• Als je aardappeltjes half gaar zijn, voeg je de kouseband toe en breng je het geheel weer aan de kook.
• Laat het geheel stoven tot alles gaar is en voeg eventueel tussendoor nog wat water toe. Let op dat je hier niet te scheutig mee bent... Dan blijft er namelijk te veel vocht over als het gerecht klaar is.
• Voeg de laatste paar minuten de eieren toe en rol ze lekker door het kerrie mengsel.
• Proef nu of het gerecht zout en pittig genoeg is en breng het op smaak met peper en zout als het nodig is.
• Strooi de gesneden selderij erover heen. Heb je nog korianderblad over? Dat is ook lekker over dit gerecht!

Het gerecht schijnt het lekkerst te zijn als het eerst is afgekoeld en daarna weer opnieuw is verwarmd. Dan is de smaak er het best ingetrokken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik daar niet over mee kan praten, want wanneer wij dit ruiken, kunnen we niet langer wachten!

Dit moet je een keer zelf maken en proeven, het is niet moeilijk en je zult er geen spijt van krijgen.

Eetsmakelijk!

Liefs,
Lisa

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Nommmdiary
By Lisa van Diemeren
Email: nommmdiary@gmail.com
Instagram: /nommmdiary
Facebook: /nommmdiary