Met guacamole gevulde prosciutto kip!

15:12



Yes, yes and YES: guacamole, kip en prosciutto... This must be food heaven. Na het briljante idee van Jumbo om kipfilet te vullen met mozzarella en tapenade en de omhullen met rauwe Italiaanse ham (check het recept hier), dacht ik, waarmee kun je dit nog meer doen? Wij houden regelmatig een Mexican dinner met bijvoorbeeld mais van de kolf, quesadilla's of chili con carne en de guacamole mag hier niet bij ontbreken. Dus: kipfilet gevuld met guacamole en omhuld met prosciutto. Serveer het lekker met gele rijst en gevulde puntpaprika met feta of mais van de kolf. Of flans een lekkere rijstsalade in elkaar, ik zal hier ook een keer een recept van plaatsen! Maar voor nu: enjoy your chicken.

Wat heb je nodig (voor 4 kiprolletjes):
• 4 kipfilets
• 1 bakje verse guacamole (te vinden in het tapasschap) of zelfgemaakte guacamole met gebruik van een guacamole pakket (AH en Jumbo). Let er op dat de avocado wel goed rijp is, anders werkt het totaal niet voor guacamole! En asje- asjeblieft: koop GEEN GUACAMOLE UIT EEN POTJE. Hier zit namelijk maar 0,000001% avocado in en heel veel troep.
• 140g Prosciutto di Parma
• Peper en zout
• Olijfolie
• Cocktail prikkers

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden en bereid de guacamole volgens de gebruiksaanwijzing (mocht je gebruik maken van een guacamole pakket).
2. Butterfly de kipfilet (snijd hem horizontaal in en klap de kipfilet open, zodat je een soort vlindervorm hebt) en schep hier ca. 1 volle eetlepel guacamole in en breng op smaak met een beteje zout en peper. Doe dit voor alle 4 de kipfilets.
3. Vouw alle kipfilets dicht en leg ze apart. Leg 2 plakken prosciutto op een snijplank (dit lukt goed met behulp van de plastic velletjes tussen de plakjes prosciutto). Leg hier de kipfilet op en vouw de plakjes prosciutto om de kipfilet heen. Dit mag best strak worden gedaan! Herhaal dit voor alle kipfilets. Steek een cocktailprikker in de rolletjes om alles goed bij elkaar te houden.
4. Verhit een eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de rolletjes alvast voor. Als de prosciutto al een mooi, bruin kleurtje begint te krijgen, zijn de rolletjes klaar voor de oven!
5. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en leg de rolletjes hierin. Bak de rolletjes ongeveer een halfuur in de voorverwarmde oven.
6. Klaar! Zoals ik al zei; zie ook mijn blogposts die ik bovenin noem voor recepten die heerlijk zijn voor bij deze rolletjes! Maak er gewoon een Mexicaans festijn van :-) alles mag! Enjoy...

Liefs,
Lisa

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Nommmdiary
By Lisa van Diemeren
Email: nommmdiary@gmail.com
Instagram: /nommmdiary
Facebook: /nommmdiary