Portugese Knoflook Garnalen TO DIE FOR
16:47
Foto: http://www.seriouseats.com
Sad, but true: ik heb hier nog nooit een foto van gemaakt, ondanks we afgelopen jaar op z'n minst 8
kilo van deze garnalen hebben gegeten met z'n tweetjes... Daarom voor deze keer een voorbeeld fotootje van internet, om je in ieder geval alvast lekker te maken met hoe heerlijk deze garnalen er uit zien én smaken.
Afgelopen zomer zijn Daniel en ik voor het eerst naar Portugal geweest, in Quarteira. Een klein stadje aan de kust in Algarve. En je raad het al, we hebben ons hier helemaal laten gaan wat betreft het eten; elke dag vers gevangen vis, cataplanas, caldeirada en vooral ook GARNALEN. We ♥ garnalen! Deze knoflook garnalen hebben we bijna dagelijks gegeten en we zijn ze nog steeds niet zat; in Nederland, bijna een jaar later, maken we ze nog steeds thuis! Probeer dit eens en geniettt!
Wat heb je nodig (4 personen):
• 1 kilo grote, schoongemaakte garnalen
• 1 eetlepel geplette knoflook
• 1 theelepel zeezout
• 1 theelepel chilipoeder
• 2 theelepels rode chili vlokken
(ik gebruik het molentje Chili Explosion van Santa Maria,
een heerlijke mix van gedroogde chili's, paprika, peper en tomaat)
• Sap van 1 citroen
• 8 eetlepels olijfolie
• Wat fijngesneden peterselie
Bereiding:
• Meng in een kom de garnalen, knoflook, zout, chilipoeder, chili vlokjes, citroen sap en de fijngehakte peterselie.
• Laat dit geheel 30 minuten marineren.
• Verhit de eetlepels olijfolie in een grote koekenpan / wok en voeg de garnalen toe.
• Bak de garnalen tot de roze en doorgebakken zijn. Let op: garnalen bak je al snel te ver door;
dan worden ze rubberig en niet lekker! Als de garnalen roze zijn, bak je ze nog maar enkele minuten.
• Serveer de pan met garnalen zo op tafel met brood erbij; de olie die in de pan
achter blijft is super lekker om brood in te dippen!
Tja... Morgen maar weer eens keer maken denk ik.
Succes met het maken en eetsmakelijk!
Liefs,
Lisa
0 reacties