Chinese zoetzure garnalen
09:00
Wat heb je hiervoor nodig (voor 4 personen):
Voor de saus:
• 1 el lichtbruine basterdsuiker
• 1 el maizena
• 1 el tomatenpuree
• 2 el sojasaus
• 1 tl citroensap
• 1 tl azijn
• 2 el (Shaoxing) rijstwijn
• 1 tl zout
• 1 el water
Verder:
• Ca. 750 gram grote garnalen
• 1 el zonnebloemolie
• 1 teen knoflook
• 2 lenteuitjes
• 3 cm gemberwortel
• 1 groene of rode paprika
• 1 blikje ananasstukjes op siroop (227 gram)
Hoe maak je het:
1. Voorbereiden: Schil de gember. Snijd de gember en de knoflook fijn. Snijd de ui in de lengte door midden en snijd in dunne repen. Halveer ook de paprika in de lengte en snijd deze in dunne plakjes. Pel de garnalen. Snijd de rugzijde in en haal de zwarte draad eruit (mocht dit nog niet gedaan zijn). Was ze in koud water en laat ze in een vergiet uitlekken. Schep alvast 1 eetlepel ananassap uit het blikje en laat daarna ook de ananasstukjes (als de garnalen goed uitgelekt zijn en apart zijn gezet) in een vergiet uitlekken.
2. Meng in een kommetje het water, ananassap, zout, tomatenpuree, sojasaus, rijstwijn, citroensap, azijn en suiker en klop dit even met de garde tot het goed vermengd is.
3. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de garnalen een paar minuutjes. Schep ze uit de pan en houd ze apart.
4. Bak in de overgebleven olie de ui, knoflook en gember tot ze lichtbruin zijn en de ui glazig is.
5. Voeg nu de paprikareepjes toe en bak deze even mee. Mocht je het lekker vinden, kun je de ananasstukjes nu ook toevoegen. Dit kun je achterwege laten, als je wilt.
6. Giet de saus erbij en breng dit aan de kook. Voeg de garnalen nu toe aan het mengsel.
7. Leng de maizena ondertussen aan met twee eetlepels water en dit al roerend toevoegen aan de saus en garnalen.
8. Laat het geheel een hooguit 5 minuutjes zachtjes koken op laag vuur. Roer regelmatig!
Serveer met rijst en eventueel wat stukjes komkommer en... Genieten maar!
Liefs,
Lisa
Follow my blog with Bloglovin
0 reacties