Kipfilethaasjes en broccoli in hoisin-sesam saus

14:27



 Dit recept heb ik echt al een paar jaar geleden opgeschreven in m'n recepten notitieboekje en sindsdien heb ik hem heel regelmatig gemaakt! Volgens mij kwam hij ooit uit de Allerhande. Het is zo'n makkelijk te bereiden gerecht en de saus is echt zo super lekker! Je kunt eventueel wat meer maken, mocht je dat lekker vinden. Uiteraard kun je dit gerecht ook iets verantwoorder maken door de mie te vervangen voor bijvoorbeeld zilvervliesrijst. Veel kookplezier :-)

• Ca. 350 gram kipfilethaasjes
• 1 broccoli
• 2 teentjes knoflook
• 5 cm verse gember
• 300 gram eiermie
• 3 el ketchup
• 75 ml hoisinsaus
• 1 el honing
• 3 el zonnebloemolie
 • 2 el sesamzaad

1. Schil de gember en snijd in grove stukken. Haal de schil van de knoflook af. Doe beiden in een keukenmachine en hak ze fijn (of doe het met de hand). Was de broccoli en snijd hem in roosjes.
2. Meng de hoisinsaus, ketchup, gember, knoflook, honing en sesamzaad in een kommetje. Leg de kip hierin en laat het afgedekt drie kwartier marineren in de koelkast.
3. Haal de kip uit de marinade en bak de kipfilethaasjes in een hete wok met de olie in 8 minuten goudbruin en gaar.
4. Kook ondertussen de eiermie volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de mie even uitlekken in een vergiet.
5. Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar en giet af.
6. Voeg de marinade toe aan de kip en breng het geheel aan de kook. Laat het 2 minuten zachtjes doorkoken.
7. Serveer de mie met de kipfilethaasjes en broccoli met de saus er overheen.

Enjoy!

Liefs,
Lisa

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Nommmdiary
By Lisa van Diemeren
Email: nommmdiary@gmail.com
Instagram: /nommmdiary
Facebook: /nommmdiary