Kruidige pasta met worst en mozzarella | Fast & Cheap

21:29



Iedereen kent deze twee fenomenen:
1. Geen tijd om een uitgebreide, voedzame en lekkere maaltijd op tafel te zetten.
2. Geen budget om dit te doen als student zijnde of gewoon als werkend mens tegen het einde van de maand (of gewoon halverwege, omdat je dacht dat shoppen wel een goed idee was).
Nou, dit recept, lieve mensen... Gaat jullie helpen in 1 van deze 2 (of beiden) gevallen. Door gebruik te maken van het gehakt dat in een braadworst zit, hoef je je gehakt niet te kruiden. Dit gehakt is namelijk altijd al op smaak gebracht (ULTIEME CHEAT!). Daarnaast kun je zelf een heerlijke zongedroogde tomatensaus maken met simpele basisingrediënten. Of gewoon een potje Zongedroogde Tomatensaus kopen van Bertolli of AH Excellent, nog makkelijker! Maar ik verzeker je, zelf maken zal je prima af gaan, financieel en timewise. Komt ie!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):
• 300g macaroni grande
• 2 braadworsten
• 2 el olijfolie
• 2 bollen mozzarella
• 1/2 bakje verse basilicum
• 1 courgette
• 1 bekertje cherry tomaatjes
• Eventueel wat zwarte olijfjes

Voor de saus:
• 2 el olijfolie
• 1 gesnipperde ui
• 80g zongedroogde tomaten
• 1 teentje knoflook
• 1 blikje gepelde tomaten (a 400g)
• Peper en zout

TIP: Nog meer tijd besparen? AH Excellent en Bertolli hebben beiden een hele lekkere zongedroogde tomatensaus in hun assortiment die je kunt gebruiken ter vervanging van de zelfgemaakte saus in dit recept.

Hoe maak je het:
1. Kook de macaroni grande volgens de gebruiksaanwijzing.
2. Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn met hand of in de keukenmachine. Snipper de ui en knoflook. Snijd de courgette in kwart of halve plakjes. Halveer de cherrytomaatjes.
3. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en verwijder ondertussen het vel van de worsten.
4. Bak het gehakt uit de worsten ca. 5 min. Neem de pan daarna van het vuur of zet het vuur uit.
5. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui. Voeg daarna de zongedroogde tomaten, courgette, cherrytomaatjes en knoflook toe en bak dit nog even mee.
6. Voeg nu de gepelde tomaten tomaten toe en breng de saus aan de kook op laag vuur. Dit kun je ongeveer 10 minuutjes zacht laten koken.
7. Giet de pastasaus nu bij het gehakt in de wok of hapjespan. Verwarm en vermeng dit nog even.
8. Snijd of scheur ondertussen de mozzarella en basilicum in stukjes.
9. Serveer de pasta in een diep bord met wat stukjes mozzarella en basilicum er bovenop. En mocht je in een zondige bui zijn, gooi je er ook nog wat parmezaanse kaas over :-). Enjoy!

Liefs,
Lisa

Follow my blog with Bloglovin


You Might Also Like

0 reacties

Contact

Nommmdiary
By Lisa van Diemeren
Email: nommmdiary@gmail.com
Instagram: /nommmdiary
Facebook: /nommmdiary