Kon Bao kip met babymais en broccoli

13:12



Aangezien ik nog druk ben met m'n food reisverslag van Cyprus, ga ik jullie hopelijk wel heel blij maken met dit heerlijke recept. Kon Bao. Oh, Lord, wat hou ik van dit gerecht. In een van mijn favoriete sushi restaurant, Susu in Harmelen, hebben ze zo'n heerlijke Kon Bao! Dit is zo'n gerecht die je bewust helemaal vol wil proppen met groente, omdat dat zó lekker is met deze saus! Daarom een Kon Bao met kip en lekker veel groente!

Wat heb je nodig (4 personen):
• 1 rode paprika
• 200 g baby mais
• 3 el oestersaus
• 6 el hoisinsaus*
• 3 el chili-knoflooksaus*
• 1 broccoli
• 1 peen
• 100g ongezouten cashewnoten
• 350g kipfiletreepjes
• 300g (basmati)rijst
• 1 teentje knoflook
• 2 el wokolie
• Zout
* Deze sauzen kun je o.a. bij de Jumbo vinden in het Aziatische schap. 

Hoe maak je het:
1. Snijd de kipfilet in reepjes, mocht je het nog niet hebben gedaan :-). Doe de reepjes in een kommetje en voeg hier de oestersaus bij. Meng het geheel goed en zet het apart.
2. Snijd de paprika in blokjes. Was en schil de peen en snijd hem in dunne, kwart plakjes. Snijd d'r baby mais in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Snijd het knoflook teentje fijn.
3. Was de broccoli en snijd hem in roosjes. Kook de broccoli ca. 5 minuten voor in water met wat zout.
4. Kook ondertussen ook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
5. Verhit de wokolie in de wok en bak de knoflook een minuutje.
6. Voeg dan de kipfilet toe en bak deze in zo'n 3 minuten goudbruin.
7. Voeg de wortel, paprika en baby mais toe aan de kipfilet en bak het weer ongeveer 3 minuten.
8. Voeg de hoisinsaus en chili-knoflooksaus toe en bak dit nog een minuutje op middelhoog vuur.
9. Voeg de helft van de cashewnoten toe en roer ze goed door de saus heen zodat ze rondom bedekt zijn.
10. Serveer de Kon Bao met de rijst en enjoy!

Liefs,
Lisa

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Nommmdiary
By Lisa van Diemeren
Email: nommmdiary@gmail.com
Instagram: /nommmdiary
Facebook: /nommmdiary