Hotdog op Turks brood met pittige mayo en frisse toppings

14:24

Hotdogbar Dogma stond al lang op mijn lijstje om eens te bezoeken en 2 weken geleden deed ik dat ook. Van goede hotdogs, met intense sauzen, heerlijk vers brood en smaakvolle toppings kan ik heel gelukkig worden! Geïnspireerd door de Pittige Pelgrim van Dogma, maakte ik deze hotdog thuis.

Op basis van vers, Turks brood, belegd met coleslaw en BBQ worst, afgemaakt met stukjes zoete gegrilde paprika, maiskorrels, gesnipperde zoete ui en een pittige sriracha mayonaise.
Does it get any better?

Wat heb je nodig (voor 2 hotdogs):
• 2 worstjes naar keuze
• 1 Turks brood
• 2 gegrilde paprika's (te koop in potten, tussen de tapasproducten)
• 1/2 zoete ui
• Een klein blikje maïskorrels
• Ca. 6 el coleslaw (of andere koelverse koolsalade)
• 5 el Zaanse mayonaise
• 1 el sriracha saus

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de gegrilde paprika in stukjes en snipper de zoete ui. Laat de maïskorrels alvast uitlekken.
3. Bak de worstjes in een scheut (olijf)olie in ca. 10 minuten goudbruin en gaar.
4. Bak het Turkse brood ongeveer 5 minuten in de oven.
5. Meng de eetlepels mayonaise met de eetlepel srirachasaus in een kommetje door elkaar.
6. Haal het Turkse brood uit de oven en snijd hem in langwerpige stukken, ongeveer de grootte van witte puntjes. Snijd ze aan de zijkant over de lengte in, zoals je bij een wit puntje ook zou doen.
7. Verspreid met een lepel 2-3 eetlepels coleslaw en verdeel hier wat stukjes gegrilde paprika over. Leg hier de worst op. Verdeel daarna wat gesnipperde zoete ui en maïskorrels erover en drizzle de pittige mayonaise hierover.
8. En smullen maar! Het is beetje knoeien, maar dat hoort er gewoon bij!

Enjoy!

Liefs,
Lisa

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Nommmdiary
By Lisa van Diemeren
Email: nommmdiary@gmail.com
Instagram: /nommmdiary
Facebook: /nommmdiary