Maar 5 ingrediënten: Romige spinazie pasta met kip

13:23


Dit recept is ontstaan uit kliekjes: het is zondag avond, we hebben geen zin om nog de supermarkt in te gaan... Er ligt nog wat spinazie in de diepvries, ik heb nog een kuipje roomkaas die maar niet open wordt gemaakt, een halve courgette die ik overhield van een curry... En zo ontstond een romige spinazie pasta met kip! Dit is echt een recept waarvan ik zou zeggen; vinden de mannen koken te moeilijk? Laat ze dit maken :-) voor hun een makkie en voor jullie beiden een heerlijke maaltijd op tafel. Succes!

Wat heb je nodig (voor 2 personen):
1. 300g bladspinazie. Ik gebruik altijd diepvries spinazie blaadjes van Bonduelle Pure, zodat ik zelf de hoeveelheid kan bepalen en niets hoef weg te gooien. Ook diepvries spinazie gebruiken? Zorg ervoor dat het gewone spinazieblaadjes zijn, laat ze goed ontdooien en uitlekken of knijp het vocht met je handen eruit.
2. 125g roomkaas (met knoflook en kruiden). Ik heb die van Jumbo huismerk gebruikt.
3. 200g penne. Ik heb volkoren penne gebruikt, maar je kunt iedere pasta gebruiken die je lekker vind!
4. 300g (scharrel)kipfilet.
5. Een halve courgette

Hoe maak je het:
1. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. 
2. Mocht je het nog in huis hebben, snipper dan een uitje of sjalotje. Snijd de halve courgette in kwart plakjes. Snijd de kipfilet in niet al te grote blokjes.
3. Kruid de kipfilet met zout en peper.
4. Verhit in een hapjespan of wok een scheutje olijfolie. Bak hierin de kip (en eventueel de sjalot) even aan.
5. Voeg nu de stukjes courgette en de spinazieblaadjes toe. Gebruik je verse spinazieblaadjes? Voeg ze dan geleidelijk toe en laat ze beetje bij beetje slinken. Gebruik je diepvries spinazie? Roer de blaadjes dan goed los in de pan.
6. Schep nu de roomkaas erbij en roer alles goed door elkaar. Laat dit even op hoog vuur goed aanbakken en draai dan het vuur laag. Laat dit ongeveer 5 minuten pruttelen.
7. Giet de pasta af. Schep de pasta in een diep bord en schep hierop de roomsaus. En that's it!

Heb je nog pijnboompitjes? Rooster ze en strooi ze erover heen. Heb je nog wat ongezouten walnoten? Hak ze grof en strooi het erover heen! Heb je nog Parmezaanse kaas? Raspen maar! Zoveel kliekjes zouden hier goed bij werken, gewoon proberen dus!

Enjoy!

Liefs,
Lisa

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Nommmdiary
By Lisa van Diemeren
Email: nommmdiary@gmail.com
Instagram: /nommmdiary
Facebook: /nommmdiary