Quick & Easy: Tonijn kedgeree met ei

17:03


Een heerlijk kruidig, alledaags gerecht om van te smullen! Vul dit gerecht gerust aan met andere groenten die op moeten. Heb je nog een halve courgette liggen? Voeg hem toe aan deze kedgeree! Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Kies dan voor 1 minuut rijst en voeg deze zonder voor te koken toe bij stap 4 (zoals je ook met de voorgekookte rijst zou doen).
Geniet van je maaltijd!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):
• 2 eieren
• 350g verschillende soorten en kleuren cherry- en snoeptomaatjes
• 40g selderij
• 1 groene paprika
• 3 bosuitjes
• 370g tonijnstukken in zonnebloemolie (2 blikjes van Princes)
• 600g witte rijst of zilvervliesrijst
• 1 el currypoeder hot
 
Hoe maak je het: 
1. Kook de rijst ietsje korter dan op de verpakking staat, maar zorg dat ze wel al bijna gaar zijn en dus geen harde korrels meer zijn!
2. Kook de eitjes hard (ca. 8 minuten) en spoel ze af onder koud water. Pel ze en snijd ze in partjes. Laat ondertussen de tonijn alvast uitlekken in een vergiet en vang de olie in een kommetje op.
3. Halveer in de tussentijd de tomaatjes en snijd de selderij fijn. Snijd de zaadlijsten uit de paprika en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de bosuitjes in ringen.
4. Giet de rijst af. Check of de tonijn goed is uitgelekt. Verhit de helft van de opgevangen zonnebloemolie in een wok en voeg de gekookte rijst toe.
5. Voeg hierbij de currypoeder, peper en een beetje zout naar smaak. Bak dit ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur terwijl je het blijft omscheppen.
6. Voeg de tomaatjes, de selderij (houd een beetje achter de hand), de paprika en de bosui toe en bak dit alles 2 minuutjes mee.
7. Haal de pan van het vuur en schep er (met beleid!) de helft van de tonijn door. Serveer in diepe borden met de overige tonijn, de eipartjes en de achtergehouden selderij er bovenop.

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Nommmdiary
By Lisa van Diemeren
Email: nommmdiary@gmail.com
Instagram: /nommmdiary
Facebook: /nommmdiary