Kokos frambozen cakejes zonder boter en suiker!

08:41


Bewuster je ingrediënten kiezen en iets minder ongezond snoepen lijkt soms heel lastig. Want is snoepen nog wel lekker zonder al die ingredienten die het zo verrukkelijk maken? Ik vind dat je af en toe jezelf écht wel mag verwennen met iets lekkers uit de oven en dat je als je een keer snoept, ook niet genoegen hoeft te nemen met 'mwa, was wel oké'. Deze cakejes zijn gemaakt zónder boter en zónder suiker. Boter is vervangen voor kokosolie, suiker is vervangen voor honing. En ze zijn echt yummy. Ik kan niet wachten om het recept met jullie te delen, dus hier komt ie!

Wat heb je nodig (voor 12 cakejes):
• 2 eieren
• 50g kokosolie, gesmolten
• 150ml karnemelk
• 125ml vloeibare honing
• rasp van 1 sinaasappel
• 175g volkoren tarwe (of nog gezonder: spelt) meel
• 1/2 el bakpoeder, gezeefd
• 100g geraspte kokos
• 50g havermout
• 2 tl speculaaskruiden (je kan wat meer gebruiken naar wens)
• 150g frambozen (mag ook diepvries zijn)
• een snufje zeezout
Verder heb je een cupcakevorm met 12 holletjes nodig en 12 papieren vormpjes.

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vul de muffinvorm alvast met de papierenvormpjes.
2. Klop de eieren los en roer de gesmolten kokosolie, karnemelk, honing en sinaasappelrasp erdoor.
3. Meng in een ander kommetje het volkoren- of spelt meel, het bakpoeder, de geraspte kokos, havermout, een flinke snuf zeezout en de speculaaskruiden.
4. Giet het eimengsel bij het droge mengsel en roer tot alles goed is vermengd, maar klop niet te lang.
5. Schep de frambozen door het dikke beslag en verdeel het over de cakevormpjes.
6. Bak de cakejes in ca. 25 min. goudbruin.

Veel bakplezier!

Liefs,
Lisa

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Nommmdiary
By Lisa van Diemeren
Email: nommmdiary@gmail.com
Instagram: /nommmdiary
Facebook: /nommmdiary