Chocolade cakejes met roomkaas-chocolate chip laagje

13:54



Geen cakejes met een mooi toefje en delicate decoratie erop... Maar deze robuuste chocolade/roomkaas cakejes gaan gegarandeerd je hart stelen! De combinatie van de friszoet roomkaas en de pure, wat bittere chocolade cake is echt... yummy. Het is een heerlijk smul recept om eens op je zondag de tijd voor te nemen en lekker op te peuzelen. Want ja, zondag heeft niet voor niks de bijnaam "Sunday Funday", he? Daar moeten we wel gebruik van maken...

Wat heb je nodig:
Voor het chocolade biscuit gebak:
• 190g bloem
• 120g fijne kristalsuiker
• 40g cacaopoeder
• 1/2 theelepel zuiveringszout (kun je bij de drogist kopen)
• 2 1/2 eetlepel zonnebloemolie
• 1 1/2 theelepel witte azijn
• 1/2 theelepel vanille extract

Voor de roomkaas vulling:
• 140g verse roomkaas
• 60g fijne kristalsuiker
• 1 ei
• 1/2 theelepel vanille extract
• een snufje zout
• 100g grof gehakte melkchocolade

En natuurlijk: een cupcake bakplaat met 12 holletjes, gevuld met papieren vormpjes


Hoe maak je het:
1. Verwarm je oven voor op 170 graden of gasstand 2-3.
Let op: ingrediënten met poeder substantie moet je zeven!

Voor het chocolade biscuit:
2. Doe de bloem met de suiker, cacaopoeder en het zuiveringszout in een kom en klop ze met de handmixer op de laagste stand tot ze goed vermengd zijn.
3. Roer in een maatbeker 125 ml water, de olie, azijn en vanille door elkaar en voeg het mengsel geleidelijk toe aan het droge mengsel terwijl je blijft mixen. Let op: het beslag kan taai en dikker worden, dus schakel in dit geval naar een hogere stand. Blijf kloppen tot alles goed vermengd is en schraap de nog niet opgenomen ingrediënten van de wand van de kom.
4. Schep de vormpjes tot 2/3 vol met het beslag en zet dit even opzij.

Voor de roomkaasvulling:
5. Klop de verse roomkaas met de suiker, vanille, het ei en zout in een kom op de middelste stand tot een glad en luchtig mengsel.
6. Roer de stukjes chocolade hier doorheen met een lepel. Schep niet te lang: dan gaat het mengsel namelijk schiften.
7. Schep ongeveer 1 eetlepel kwarkvulling op het cakebeslag en bak de cakejes in ongeveer 20 minuten in de warme oven gaar. Dit kun je checken door zachtjes op de bovenkant van de cakejes te drukken. Als ze terugveren, zijn ze goed! Bak ze niet te lang, want dan kunnen ze droog en kruimelig worden en daar gaan we natuurlijk niet voor... 
8. Laat de cakejes eerst even in hun vorm afkoelen en zet ze daarna op een rooster om ze helemaal te koelen. 

En je bent klaar! 
Doet u maar genieten :-)

Liefs,
Lisa

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Nommmdiary
By Lisa van Diemeren
Email: nommmdiary@gmail.com
Instagram: /nommmdiary
Facebook: /nommmdiary