Chocolade Pecannotencake met chocolade ganache

12:22


Voor de echte chocolade liefhebbers... Deze chocolade pecannotencake is echt to die for. Ik was nooit zo'n fan van chocola in combinatie met gedroogd fruit, maar deze cake heeft me echt doen omslaan. In deze cake zitten namelijk stukjes dadel en hele rozijnen, samen met pecan noten en chocola, overgoten met een pure chocolade ganache. Zelfs mijn collega die NIET van chocola houdt (ja, het bestaat), vond deze cake heerlijk, ondanks de flinke cacao smaak. "Ik hou niet van chocolade cake, behalve als hij écht goed is", zei ze. Dus, hou je vast.

Wat heb je nodig

Voor de cake:
• 250g boter
• 50g ongezoete cacao
• 125ml water
• 300g bruine basterdsuiker
• 2 grote eieren
• 100 ml karnemelk
• 1 eetlepel vanille extract
• 300g bloem
• 2 theelepels bakpoeder
• 2 theelepels kaneel
• snuf zeezout
• 75g dadels, ontpit en in grove stukken (dadels kun je ontpit kopen)
• 200g rozijnen
• 70g pecannoten + klein handje extra voor garnering
(voor de garnering heb ik een gehakte noten mix genomen, met o.a. walnoot en pistache)

Voor het glazuur:
• 50g boter
• 125ml melk
• 150g pure chocolade, fijngehakt
• snuf zout

Bereiding
• Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm van 1,5 liter goed in. Knip een strook bakpapier op de maat van de bodem, hij mag best uitsteken; zo krijg je de cake makkelijk uit de vorm. Vet ook het bakpapier in!
• Smelt de boter in een steelpan op matig vuur en roer de cacao en het water erdoor tot een gladde saus. Neem de pan van het vuur.
• Klop in een kan de suiker, eieren, karnemelk en vanille-extract tot een gladde saus.
• Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel en zout boven een andere kom. 
• Schep dit door het cacao-botermengsel tot er geen klontjes meer zijn.
• Roer het eier-karnemelkmengsel erdoor en schep de zuidvruchten en de noten door het beslag.
• Giet het in de bakvorm en bak het zo'n 45 minuten of tot een prikker erin gestoken er droog uitkomt.
• Laat de cake dan 5 minuten afkoelen in de vorm, verwijder de vorm en laat de cake op een rooster verder koud worden.
• Maak het glazuur als volgt: smelt de boter in een steelpan met een dikke bodem op laag vuur.
• Roer er dan de melk door en draai het vuur uit als de melk nét aan de kook komt.
• Voeg de chocolade toe en laat hem rustig smelten zonder erin te roeren.
• Roer het glazuur pas na een minuut of 7 zachtjes door als de chocola gesmolten is. 
• Roer de 70g pecannoten door het glazuur en lepel het glazuur over de cake.
• Laat het geheel stollen zodat je cake er straks super mooi uit ziet.

Het lijkt super veel, maar jullie kunnen dit!
Het moeilijkste is het 45 minuten wachten tot hij uit de oven komt...

Succes!

Lisa



You Might Also Like

0 reacties

Contact

Nommmdiary
By Lisa van Diemeren
Email: nommmdiary@gmail.com
Instagram: /nommmdiary
Facebook: /nommmdiary