Pasta met Salie-Spinazie-Walnoot pesto

12:40




Wie kent het niet; de grote zonde genaamd het weggooien van producten die je maar niet op maakt... Ik probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen door soms eens wat geks te proberen met deze restjes of door een aantal van deze producten te Googlen om op ideetjes te komen. Dit is er zo eentje! En hij is echt ongelooflijk lekker... Zelf pesto maken van walnoot, bladspinazie, salie en parmezaanse kaas. Romig van smaak door een beetje room toe te voegen en knapperige, zoute accenten van de gebakken spek / prosciutto! Let's go!

Wat heb je nodig (4 personen):
• 300 gram spinazie
• 1 kopje gehakte walnoten
• 1 kopje grana padano of andere geraspte parmezaanse kaas
• 12 salie blaadjes
• Een kwart kopje olijfolie
• Zout & peper, ofcourse
• Een half kopje slagroom
• 8 plakken prosciutto / spek / bacon (wat jij lekker vind!)
• 450 gram penne of fussili

Bereiding:
• Pureer de spinazieblaadjes, salieblaadjes, parmezaanse kaas, walnoten, olijfolie, zout en peper in een keukenmachine / blender tot een pesto (dit ruikt zo heerlijk!)
• Bak de plakjes prosciutto / spek / bacon en dep de plakjes met een keukenpapiertje, zodat ze wat minder vettig zijn.
• Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
• Verwarm de pesto met het halve kopje slagroom in een koekenpannetje tot het goed met elkaar vermengd is en goed doorverwarmd is.
• Giet de pasta af en vermeng de pasta met het pestomengsel. 
• Garneer het gerecht met wat stukjes walnoot en natuurlijk de gebakken prosciutto / spek / bacon.

Een makkelijk, maar zooo lekker pasta gerecht...
Succes met koken!

Lisa





You Might Also Like

1 reacties

  1. Request to post this recipe in English, here it is!

    Ingredients:
    • 300 grams of spinach
    • 1 cup of chopped walnuts
    • 1 cup of grana padano or other parmesan cheese
    • 12 sage leaves
    • 1/4 cup of olive oil
    • Salt and pepper
    • 1/2 cup of cream
    • 8 slices of prosciutto or bacon
    • 450 grams of penne or fussili pasta

    Preparation:
    • Mash the spinach leaves, sage leaves, parmesan, walnuts, olive oil, salt and pepper in a food processor into a pesto paste.
    • Grill the meat slices in a frying pan and place them on a plate. Use kitchen towel to reduce the fat on the meat.
    • Cook the pasta as the instructions say.
    • Heat up the pesto paste with the half cup of cream in a frying pan until it's well mixed and heated through.
    • Drain the pasta and mix it with the pesto mixture.
    • Decorate the dish with some pieces of walnut, parmesan cheese and of course top it with the bacon/prosciutto slices.

    Enjoy!

    BeantwoordenVerwijderen

Contact

Nommmdiary
By Lisa van Diemeren
Email: nommmdiary@gmail.com
Instagram: /nommmdiary
Facebook: /nommmdiary