Rijkgevulde Gado Gado-inspired omeletwraps
12:44
Hallo, lieve mensen!
Natuurlijk hoop ik dat jullie een heerlijke Pasen hebben gehad met veel gezelligheid en goed eten!
Vandaag, dinsdag 18 april, begint voor velen weer een nieuwe (1-dag kortere!) werkweek. En wat eten we dan... Ik kan heel goed begrijpen dat je nog geen zin hebt om een uitgebreide maaltijd te koken na een lekker lang Paasweekend. Maar dat je wel zin hebt in écht iets lekkers.
Daarom: Gado Gado inspired omeletwraps! Dungebakken omeletjes gevuld met gekruide kipreepjes, komkommer, rode ui, ijsbergsla, paprika en natuurlijk pindasaus!
Gado-Gado is trouwens, voor de mensen die het nog niet kennen, een Indonesisch groentegerecht, meestal bestaande uit een mix van groenten met gekookt ei, pindasaus en gekruimelde kroepoek. In Indonesië zal je Gado-gado nooit met een gebakken ei zien en vaak worden de groenten geblancheerd. In de pindasaus zitten pinda's, zoete ketjap, Spaanse pepers en vaak ook santen. Zoals je leest, is dit gerecht er alleen door geinspireerd, en geen variant op de authentieke Gado-gado. Wel proef je duidelijk de bijzondere combinatie tussen het kruidige/pittige van de kip en saus samen met de frisse groenten!
Gado-Gado is trouwens, voor de mensen die het nog niet kennen, een Indonesisch groentegerecht, meestal bestaande uit een mix van groenten met gekookt ei, pindasaus en gekruimelde kroepoek. In Indonesië zal je Gado-gado nooit met een gebakken ei zien en vaak worden de groenten geblancheerd. In de pindasaus zitten pinda's, zoete ketjap, Spaanse pepers en vaak ook santen. Zoals je leest, is dit gerecht er alleen door geinspireerd, en geen variant op de authentieke Gado-gado. Wel proef je duidelijk de bijzondere combinatie tussen het kruidige/pittige van de kip en saus samen met de frisse groenten!
Wat heb je nodig voor 4 omeletwraps:
• 2 kipfilets (totaal ca. 300g)
• 1 rode ui
• 4 eieren
• 1 rode peper (Kun je weglaten als dit te pittig voor je is)
• 1/2 komkommer
• 1 rode puntpaprika
• 2 tl maizena
• (Gado Gado) pindasaus
Bijvoorbeeld die van Kokki Djawa, in veel supermarkten verkrijgbaar of zelfgemaakte pindasaus (binnenkort komt hier een recept van online!)
• 1 tl paprika poeder
• Peper en zout
• Olijfolie
Optioneel:
• Taugé
• Gebakken uitjes
• Grof gehakte pinda's
• Wortelreepjes / julienne
Hoe maak je het:
- We snijden eerst alle ingrediënten op maat. Dus snijd de paprika, komkommer en kip in reepjes, de ui in halve ringen en de rode peper in ringetjes.
- Breek de eieren boven een kommetje en kluts ze met een vork los. Doe de maizena in een beker en voeg hier een inimini scheutje water bij. Zorg dat je dit met een theelepel goed vermengd tot een glad mengsel. Voeg evt wat water toe als het te droog is. Voeg dit bij de geklutste eieren en roer goed door.
- Kruid de kipfilet reepjes met wat peper, zout en paprika poeder.
- Vet een koekenpan in met olijfolie en bak hierin 4 dunne omeletjes van de geklutste eieren met maizena. Als je de omeletjes warm wil houden, kun je natuurlijk een pan met water op laag vuur zetten met daar bovenop een bord. Daarop kun je de omeletjes warm houden.
- Bak ondertussen de kipfilet reepjes goudbruin en bereid de (gado gado) pindasaus volgens de gebruiksaanwijzing (of maak zelf pindasaus!)
- Nu kunnen we het gaan opmaken! Leg een omeletje op een bord en begin met een streep van ijsberg sla in het midden van de omelet. Leg hier bovenop de komkommer- en paprika reepjes. Daarna volgen de rode ui, de kip reepjes en de pindasaus.
- Vouw beide zijdes van de omelet naar het midden toe en zet de omelet hier vast met een saté prikker of rol de onderste helft van de omeletwrap in aluminium folie. Zo kun je hem makkelijk uit de hand eten!
Eetsmakelijk vanavond en geniet ervan!
Liefs,
Lisa
0 reacties