Rocky Road Candy Bars

14:36

Rocky Road staat voor mij eigenlijk gelijk aan 'een chocoladereep met alles er doorheen wat je lekker vindt'. Dat is juist het mooie aan Rocky Road, je kan het helemaal naar jouw hand zetten. Het enige wat wél echt belangrijk is om je Rocky Road zo yummy

Wat heb je nodig (voor ca. 12 bars):
- 5 blokjes Johnny Doodle Caramel Fudge
- 5 dessert galettes koekjes
- 50 gram mini marshmallows of gewone marshmallows die je in kleinere stukjes knipt
- 50 gram gemixte ongezouten noten naar keuze
- 200 g pure chocolade
- 75 gram melk chocolade
- 25 gram roomboter
- Kleine ovenschaal
- Hitte bestendige kom
- Vershoudfolie

Hoe maak je het:
1. Zet alvast een pannetje met water op het vuur; let op hier moet je hittebestendige kom zodanig op passen dat het water de kom niet zal raken. Zorg ook dat je alvast een ovenschaal bekleed met vershoudfolie en ingevet met boter of bakspray klaar hebt staan.
2. Hak de chocolade grof en snijd de boter in blokjes. Doe dit samen in de hittebestendige kom en zet de kom op de pan met zacht kokend water. Laat de chocolade en boter smelten door tussendoor rustig te roeren. Let op dat het water niet te hard kookt en het water de kom niet raakt!
3. Snijd de fudge blokjes in vieren en breek de galettes in grove stukken. Doe dit in een aparte kom en voeg hier ook de marshmallows en noten aan toe.
4. Zodra de chocolade en boter gesmolten en goed vermengd zijn, giet je dit mengsel bij de snoep en koek mix. Meng dit goed door elkaar. Het wordt een taaie, rijkgevulde en robuuste massa.
5. Stort dit mengsel in de ovenschaal en verspreid het ver het oppervlak. Zet de schaal in de koelkast en laat minimaal 2 uur opstijven. 
6. En nu is het feest! Snijd de rocky road in blokjes of repen. Houd in je achterhoofd dat het best een machtige bar is, dus het hoeven geen gigantische stukken te zijn. Of juist wel natuurlijk, wat je wil :-)

Variatietips:
- Vervang de galettes door een ander soort (enigszins vormvast) koekje. Zolang het koekje niet enorm kruimelt en dus voor veel gruis zorgt in je rocky road, is het prima! Denk bijvoorbeeld aan Oreo's, Maria biscuitjes, speculaas (!), etc.
- Kies ook eens voor alleen pure chocolade door de melkchocolade ook te vervangen voor puur. Zo kan de rocky road zoetere vullingen prima hebben! Zoals bijvoorbeeld dadels of rozijnen of juist zoute pinda's!
- De fudge kan vervangen worden voor een andere snoepsoort, mits deze niet keihard word in de koelkast (winegum-achting snoep is minder geschikt).

Geniet van je Rocky Road treat! 

Liefs,
Lisa

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Nommmdiary
By Lisa van Diemeren
Email: nommmdiary@gmail.com
Instagram: /nommmdiary
Facebook: /nommmdiary