Cheat dessert Appeltaartjes!

21:45

Ik weet niet hoe het met jullie zit... Maar ik ben echt een toetjesmens.
Het is dat er nog zoveel ander lekker eten bestaat op de wereld, maar anders zou ik hier echt op kunnen leven.
Je kent het wel; er komen mensen bij je eten, je wilt hen iets lekkers en moois voorschotelen, maar hebt eigenlijk niet de tijd van de wereld... En wie heeft er nou geen hekel aan om de hele avond in de keuken te staan terwijl de rest van het gezelschap aan het gieren en brullen is en jij dit allemaal moet missen.
Wat is er dan heerlijker dan iets te kunnen voorbereiden dat je alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Dit is het mooiste en lekkerste toetje dat je tot nu toe hebt gezien, DUS GA DIE KEUKEN IN!

Wat heb je nodig (voor 4 taartjes):
• 4 velletjes bladerdeeg
• 4 eetlepels (ongeveer 60 gram) roomboter, gesmolten
• 2 eetlepel bruine basterdsuiker
• 2 appels, van klokhuis ontdaan
• 1 theelepel citroensap
• 1 theelepel kaneel
• Vanille of kaneel ijs
• Beetje poedersuiker
• Een paar grof gehakte gepelde pistachenootjes
• Een stroopwafel
• Caramelsaus of zelf gemaakte caramel

Bereiding:
• Verwarm de oven voor op 180°C.
• Vet een flexibele muffinvorm in met een beetje gesmolten boter
• Druk de 4 velletjes bladerdeeg ieder in een holletje van de muffinvorm. De velletjes mogen uitsteken, ziet er juist leuk uit! Als ze elkaar te veel overlappen, snijd je ze iets bij.
• Besprenkel het bladerdeeg met een klein beetje basterdsuiker.
• Snijd de appel verticaal door de helft en leg de helften op de platte kant. Snijd de helften in dunne plakjes.
• Gooi de plakjes appel, de gesmolten boter, de basterd suiker, kaneel en citroensap bij elkaar in een kom en vermeng alles goed zodat de plakjes appel gecovered zijn.
• Leg de plakjes appel met de schil-kant naar boven in de bladerdeeg, zoals je op de foto ook ziet. Prak de vormpjes niet te vol met appel! Het bladerdeeg zet nog uit.
• Bak de taartjes in 20 minuten tot de appels zacht zijn geworden en het bladerdeeg goud en krokant is.
• Serveer de appeltaartjes met een bolletje ijs met daarin een stukje stroopwafel, bestrooid met stukjes pistache, besprenkel en drizzle het taartje en het bord met wat poedersuiker en caramel.

Dit is echt smullen...
Geniet ervan!

Liefs,
Lisa

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Nommmdiary
By Lisa van Diemeren
Email: nommmdiary@gmail.com
Instagram: /nommmdiary
Facebook: /nommmdiary