Brownies met witte chocolade chunks en pecannoten

11:43


Brownies. Je hebt ze in allerlei soorten, maten, variaties, vormpjes... Een goede brownie heeft niet te veel opsmuk nodig, maar je mag jezelf natuurlijk wel verwennen met wat extra ingrediënten... Zoals witte chocola... En pecannoten... Deze brownies zijn een ode aan het liedje 'I can't keep my hands out the cookie jar'. Wat me er trouwens aan herinnert; bewaar je brownies in een luchtdichte weckpot; zo blijven ze het langst vers! 

Wat heb je nodig:
• 200g pure chocolade, in grove stukken gehakt
• 175g boter (roomboter), in blokken
• 325g fijne kristalsuiker
• 130g bloem
• 3 eieren
• 100g witte chocolade, in 'blokjes' van ongeveer een halve cm
• 50g pecannoten, in grove stukken gehakt
• Ovenschaal ingevet met boter en bekleed met bakpapier over de breedte van de schaal
• Poedersuiker om te decoreren

Hoe maak je het:
• Verwarm de oven voor op 170°C.
• Breng een pan met water aan de kook en laat het zachtjes doorkoken.
• Zet een kom op de pan met water (zorg dat de kom het water niet raakt!) en vul de kom met de pure chocolade stukjes en de roomboter. Laat dit geheel smelten tot een glad mengsel.
• Haal de kom van het vuur af en roer de suiker er doorheen tot het goed vermengd is met het chocolademengsel.
• Zeef de bloem erboven (als je geen zeef hebt, is het niet erg, iets harder roeren om klontjes te voorkomen) en roer dit ook door het mengsel tot het goed is opgenomen.
• Als laatste roer je de eieren door het mengsel heen, dit neemt wat minder makkelijk op dan de rest van de ingrediënten, dus flink roeren! Je basis beslag voor de brownies is nu klaar.
• Maar wij willen geen basic brownies... Roer daarom nu de stukjes witte chocola en pecannoten door je beslag heen.
• Vet het bakpapier in je ovenschaal ook nog eens in, zo komt je brownie straks goed los.
• Schep het beslag in de ovenschaal en bak de brownie in het midden van de oven in 30-35 minuten totdat de bovenkant van de brownie begint te 'barsten'. De brownie mag nog zacht zijn aan de binnenkant, dit stolt weer wat als de chocolade afkoelt. Als je de brownie te lang bakt, worden de randen hard, dat is niet lekker.
• Laat de brownie volledig afkoelen. Nu zou de buitenkant 'stevig' moeten zijn en de binnenkant zacht en wat plakkerig. Snijd de brownies in stukken (ik doe meestal 12 stukken). Nu kan je de brownies decoreren. Dit kan je doen door een vormpje uit een papiertje te snijden, deze boven op de brownie te leggen en met een zeefje poedersuiker erover heen te strooien.

Deze brownies zijn echt goddelijk en hebben in m'n omgeving zelfs de zeldzame niet-chocolade-lovers bekeert... Dus gaan met die banaan, je gaat er geen spijt van krijgen.

Geniet ervan!

Liefs,
Lisa

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Nommmdiary
By Lisa van Diemeren
Email: nommmdiary@gmail.com
Instagram: /nommmdiary
Facebook: /nommmdiary