Zoete aardappel quesadilla's met pittige worst
21:55
Recept van AH! Zo lekker, dat ik hem met jullie moet delen.
Mexicaans eten = awesome. Makkelijke comfort meals voor door de weeks en ook goed te combineren met bijgerechtjes als tortilla chips met guacamole of maiskolfjes (in de volgende blogpost een paar receptjes om je maiskolfje naar jouw smaak te maken!).
Wat is een quesadilla?
Ja, wij zijn nou eenmaal geen Mexicanen en dus is het helemaal niet gek als je nog nooit van het woord 'quesadilla' hebt gehoord. Zoals wij Nederlanders de tosti hebben, hebben ze in de Mexicaanse keuken de quesadilla. Quesadilla betekend letterlijk 'kaasdingetje' wat gelijk al verklapt dat je lekker veel kaas mag gebruiken in dit gerecht.
De combinatie tussen het zoete van de zoete aardappel en het kruidige van de worstjes is echt yummy! Het is een keer niet het standaard quesadilla/burrito/taco smaken palet: gehakt, taco kruiden, paprika, chili... Dit moet je echt geproefd hebben en je gaat er geen spijt van krijgen!
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
• 100g chorizo
• 1 ui
• 400g zoete aardappelen
• 150 ml water
• 1 groene peper
• 150 g oude kaas (geraspt)
• 2 el zonnebloemolie
• 300g Catalaanse (AH) of Peper Paprika saucijzen (Jumbo)
• 8 Meergranen / volkoren tortillawraps
Bereiding:
• Snijd de chorizo in stukjes en snipper de ui.
• Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1x1 cm.
• Bak de chorizo in een hapjespan in 5 min. op laag vuur uit. Schep regelmatig om.
• Voeg de ui en aardappel toe en schep om. Voeg het water toe en kook 10 min. op middelhoog vuur en de deksel op de pan.
• Halveer de groene peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het in kleine stukjes.
• Voeg de peper toe aan het aardappel-chorizomengsel en neem van het vuur.
• Pureer met de staafmixer / blender / keukenmachine het geheel tot een gladde puree.
• Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 12 min goudbruin en gaar.
• Neem de worstjes uit de pan, laat iets afkoelen en snijd in plakjes van een halve cm breed.
• Bestrijk de helft van de wraps met een flinke lepel zoete aardappel puree.
• Verdeel de plakjes worst erover en bestrooi met de kaas.
• Leg er weer een tortillawrap boven op om een quesadilla te maken.
• Verhit een koekenpan (of 2, dan ben je sneller klaar!) en leg er een quesadilla in.
• Bak de quesadilla 4 minuten op middelhoog vuur. Keer de quesadilla halverwege met behulp van een pannendeksel (zet de deksel op de pan, druk de deksel tegen de pan, keer de pan om en schuif de quesadilla van de deksel af weer in de pan).
• Snijd de quesadilla's in punten en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Nou... Ik heb gelijk weer honger.
Succes met bakken en probeer vooral een van de maiskolfjes uit de volgende blogpost erbij om toch aan je veggie toe te komen!
Have a lovely dinner...
Liefs,
Lisa
Follow my blog with Bloglovin
0 reacties