Kip-appelsalade met dille yoghurtdressing

16:38




We hebben een paar heel warme dagen gehad waardoor we veel salades hebben gegeten. Saai? Nee, dat hoeft niet eens saai te zijn! Als je maar lekker afwisselt met de ingrediënten: kip of vis, geroosterde groenten of rauwe groenten, verschillende dressings, pittig of mild... Do your thing! Deze salade is heel fris en romig en een echte opfrisser tijdens de warme dagen. Enjoy!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):
• 1 appel
• 300g penne (of andere pasta naar keuze)
• 250g gerookte kipfilet
• 150g cherrytomaatjes
• 40 gram rucola
• 1/2 komkommer
• 2-3 bosuitjes
• een paar takjes verse dille
• 4 eetlepels yoghurt
• een beetje citroensap
• 2 theelepels mosterd
• peper en zout

Wat ga je doen:
1. Kook de penne / andere pastasoort volgens de bereidingswijze op de verpakking.
2. Snijd de gerookte kipfilet in stukken, de cherrytomaatjes in kwarten, de komkommer in kwart-plakjes, de bosuitjes in ringetjes en de appel in blokjes.
3. Meng alle bovenstaande ingredienten samen met de rucola in een grote kom goed door elkaar.
4. Meng in een kommetje de dille, yoghurt en mosterd door elkaar tot een dressing. Breng de dressing op smaak met wat peper, zout en citroensap.
5. Meng de dressing door de salade heen en klaar ben je!

Geniet ervan!

Liefs,
Lisa

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Nommmdiary
By Lisa van Diemeren
Email: nommmdiary@gmail.com
Instagram: /nommmdiary
Facebook: /nommmdiary