Raindrop Cake

08:55


Heb jij hem al gespot op social media? De raindrop cake is het internet aan het overnemen en dat is niet geheel onbegrijpelijk. Het heeft iets magisch, het is hypnotiserend en vreemd...

Een paar weken geleden debuteerde de New Yorkse chef Darren Wong met deze raindrop cake op de wekelijkse food markt Smorgasburg en sindsdien is iedereen er lyrisch over. De raindrop cake is afkomstig uit Japan, waar het mizu shingen mochi wordt genoemd. De gelatine-achtige cake is gemaakt met agar (ook wel bekend als agar-agar), een bindmiddel dat wordt gewonnen uit de celwanden van sommige soorten roodwieren, groeiend op voornamelijk Sri Lanka, Java en in Japan. Wat dus een positieve factor is aan het gebruik van agar, is dat dit een dierlijke gelatine vervangt.


Chef Darren Wong is naar Japan afgereisd om een meester te worden in het bereiden van dit dessert. De raindrop cake zelf is smaakloos, dus hij serveert het met een zoete siroop en een sojaboon poeder, ook bekend als kinako poeder.

Wong went to Japan and studied to perfect the dessert that resembles a raindrop. According to his website, he likens it to "that scene from A Bug’s Life where they drink water drops off of leaves." 

Soortgelijke gerechten
Veel Twitteraars begrijpen de hype om dit dessert niet. De één vind dat het maar "gewoon water met agar" is, terwijl anderen refereren aan soortgelijke, al langere tijd bestaande gerechten. Vooral in de Japanse cultuur, is de raindrop cake niet echt ongewoon of innovatief meer. Veel Japanse delicatessen worden met dezelfde soort ingrediënten samengesteld.



Tokoroten is een bestaand gerecht gemaakt van zeewier en agar en heeft hetzelfde gelatine-achtige uiterlijk, alleen dan in een soort noodle vorm. Wat dit gerecht ook anders maakt, is dat het juist met hartige componenten wordt gegeten, in plaats van zoet. 



En dit is kuzumochi: een mochi die als het ware wordt gepaneerd in kinako poeder.

Wat vinden jullie ervan?

Liefs,
Lisa

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Nommmdiary
By Lisa van Diemeren
Email: nommmdiary@gmail.com
Instagram: /nommmdiary
Facebook: /nommmdiary