The Pink Banana

05:00



Oh, ik kan uren scrollen door dit soort ontdekkingen: bijzondere vruchten, food uitvindingen, mooie producten... Daarom deze nieuwe categorie: Discover This! Vandaag aandacht voor deze bijzondere creatie van Moeder Natuur: de musa velutina, ook wel bekend als de 'pink banana': de roze banaan!

Wat is een pink banana?
De pink banana is een banaan soort met zaadjes. Ze hebben alleen niet het formaat van een normale banaan! Zoals je ziet op de foto, in verhouding tot je hand, zijn het echt mini banaantjes! Ze zijn ongeveer 8 cm lang. Ook hebben ze een heel andere structuur en uiterlijk dan de gewone banaan die wij kennen. Ze zijn harig, wat pluizig en natuurlijk: roze!

Decoratieve plant
De pink banana plant is echt een kunstwerk om te zien: klassiek gevormde bananenbladeren in kleuren die kunnen variëren van diep groen tot bronskleurig (en bijna een meter lang kunnen worden!), bloemen die echte show-stoppers zijn met hun paars/roze schutbladeren die de wit tot gele, uitstekende bloemclusters omvangen. Niet gek dus dat veel mensen deze plant alleen als decoratie uitkiezen.

Eetbaar?
Veel mensen zien deze plant alleen als decoratie, maar het zachte, zoete vruchtvlees kan gegeten worden! Soms wordt deze vrucht geregistreerd als "oneetbaar". In de werkelijkheid is het vruchtvlees heerlijk, maar flink gevuld met zaadjes! De zaadjes kunnen wel heel erg hard zijn, dus pas op dat je tanden er niet van beschadigen! Wat heel handig is, is dat de vruchten zelf laten zien dat ze rijp zijn, doordat ze zichzelf als het ware pellen. Zo is er geen misverstand mogelijk over wanneer je ze kunt eten. 
Zelf pink banana plantjes zaaien?
Ja dat kan! Er zijn meerdere (internationale) webshops die zaadjes verkopen om zelf pink banana plantjes te zaaien, zoals bijvoorbeeld Rare Seeds. Ook Amazon heeft een aanbod aan zaadjes.




You Might Also Like

0 reacties

Contact

Nommmdiary
By Lisa van Diemeren
Email: nommmdiary@gmail.com
Instagram: /nommmdiary
Facebook: /nommmdiary