Pizza Night: Double Tasty spelt pizza

10:41


Een vriendin wees me een paar weken geleden op het verse spelt pizzadeeg van Tante Fanny, te koop bij de Jumbo. Ze maakte er heerlijke, knapperige pizza's van voor ons! Vooral dat de pizza's zo'n heerlijk krokant korstje hadden en dat het geen slappe bende werd, maakte me heel enthousiast hierover! Ze liet zien dat ze de bodem, bedoeld voor 1 pizza, door de helft sneed en nog verder uitrolde. Daardoor werd de pizza nog dunner en krokanter! Thank you, Tamar! Omdat ik zo gek ben op flammkuchen, waarbij de basis crème fraîche is, maar ook op mijn alltime favoriet pizza salami, heb ik een combo gemaakt. De ideale combo als je het mij vraagt. Ten eerste is dit zo perfect voor als je niet kunt kiezen (ik ben zo'n iemand die zelfs haar boterhammen halveert om zo 2 verschillende soorten beleg te kunnen kiezen) en ten tweede is dit ideaal voor moeilijke eters: jij hoeft niks te missen op jouw helft! En kijk allen al naar deze ingrediënten, mensen. Spontane trek nu. Enjoy baking!

Wat heb je nodig (voor 2 grote pizza's):
- 1 pakje vers spelt-pizzadeeg, á 400g (bijv. van Tante Fanny bij de Jumbo in het koelversschap)
- 1 bekertje crème fraîche, á 125g
- 5 el basilicum tomatensaus
- 300g geraspte kaas (kies naar wens, het kan bijvoorbeeld ook met geitenkaas!)
- 1 bol mozzarella, á 125g
- 1 grote rode ui
- 1 bekertje cherry tomaatjes
- 1 rode paprika of puntpaprika
- 6 plakken serrano ham of prosciutto
- 6 plakken salami of chorizo
- Gedroogde oregano
- Pesto (groen of ook, wat jij lekker vind!)
- Bakpapier en deegroller

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor volgens de gebruiksaanwijzing.
2. Rol het pizzadeeg (dat al op bakpapier zit) open en snijd hem op een snijplank horizontaal door midden, inclusief het bakpapier. Pak een een extra vel bakpapier en leg deze op je aanrechtblad. Leg 1 helft pizzadeeg hierop met de bakpapierzijde naar boven en rol het deeg met een deegroller nog verder uit. Tot ongeveer de grootte van de bakplaat van je oven, maar ietsje kleiner.
3. Besmeer de helft van deze lap met een dun laagje tomaten basilicumsaus en de andere helft met een dun laagje crème fraîche.
4. Leg ongeveer 6 plakken salami of chorizo op elkaar en snijd ze in vieren. Haal de plakken ham alvast uit elkaar. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en halveer de cherry tomaatjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd hem in reepjes. Snijd de rode uien in halve ringen. 
5. Strooi de helft van de geraspte kaas over de hele besmeerde pizzabodem. 
6. Leg op de tomatensaus kant van de pizza wat gesneden plakjes salami of chorizo, wat halve cherrytomaatjes, een paar paprikareepjes en wat halve uien ringen. Verdeel de helft van de mozzarella stukjes ook over deze helft en verdeel met een theelepeltje wat kleine "dotjes" pesto. 
7. Over de crème fraîche helft leg je 3 plakken serrano ham of prosciutto, wat halve rode ui ringen en wat reepjes paprika. Over de hele pizza strooi je wat gedroogde oregano naar smaak.
8. Bak deze pizza alvast af volgens de gebruiksaanwijzing van het pizza deeg.
9. Nu wordt het leuk: voor je tweede pizza wissel je alleen de vleeswaren om van helft. Zodat je een crème fraiche/salami helft hebt én een tomatensaus/ham helft! De rest van de toppings hou je hetzelfde per helft, zo strooi je dus ook weer gedroogde oregano over het geheel.
10. En dan is je eerste pizza al bijna klaar! Zet voor je aan je eerste pizza begint te smullen, de tweede alvast in de oven.

Succes gegarandeerd! En wees creatief met de toppings, hoor! Alles kan en mag. Werk ook vooral met wat je in huis hebt, het kan bijna een soort kliekjes maaltijd worden zo! Hoef je lekker niets weg te gooien en wie weet verras je jezelf wel met een onverwachte smaaksensatie. Dus: experimenteer gerust en geniet van je pizza avond!

Liefs,
Lisa

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Nommmdiary
By Lisa van Diemeren
Email: nommmdiary@gmail.com
Instagram: /nommmdiary
Facebook: /nommmdiary