Spelt penne carbonara met chorizo en rozemarijn

19:59


Even eerlijk, wie houdt er nou niet van pasta carbonara? Het heeft alles waar je blij van wordt: Parmezaanse kaas, chilipeper, chorizo, rozemarijn... Het recept is oorspronkelijk van Jamie Oliver, maar ik heb het recept wat aangepast. Waarom? Nou, omdat wij gewoon intens gelukkig worden van net ietsje meer rijkgevulde saus en spelt pasta! Dit wordt genieten, jongens. Oh, en denk er aan: eet dit alleen als je geen date meer hebt later op de avond (lees: dit recept is een knoflookbom). Behalve als je dit samen met je date eet, natuurlijk. Enjoy!

Wat heb je hiervoor nodig (voor 2-3 personen):
• 250g spelt penne
100g chorizo
• 2 takjes rozemarijn
• 3 teentjes knoflook
• 1 chili peper (pas dit aan naar jouw smaak)
• 50 gram grana padano
• 4 eetlepels magere yoghurt
• 1 ei
• olijfolie

Hoe maak je het:
1. Kook de spelt penne volgens de gebruiksaanwijzing in zout water met een beetje olijfolie tegen het plakken.
2. Snijd de chorizo in plakjes, de peper in ringetjes en hak de naaldjes rozemarijn fijn.
3. Doe dit alles met een theelepel olijfolie in een koekepan en bak dit ongeveer 5 minuten op middenhoog vuur tot de chorizo mooi aangebakken is.
4. Meng het ei, de grana padano en de magere yoghurt in een kommetje tot een sausje.
5. Draai het vuur laag en voeg het sausje toe aan het chorizo mengsel. Roer het geheel tot de saus mooi egaal is en alles goed vermengd is. Draai zodra dit in orde is, het vuur uit.
6. Giet de pasta af en doe het terug in de pan. Voeg hier de saus aan toe en roer het geheel goed door.
7. Klaar! Serveer de pasta zo of eventueel met nog wat extra grana padano.

Eetsmakelijk!

Liefs,
Lisa

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Nommmdiary
By Lisa van Diemeren
Email: nommmdiary@gmail.com
Instagram: /nommmdiary
Facebook: /nommmdiary