Nuts About Brownies: 3x brownies met notentopping!

10:29

Ohhh yeah! Het is brownie tijd!
Er verschijnen steeds meer variaties op de klassieke brownie: met noten, chocolade chunks, toppings… Één van de bovengenoemde variaties geeft oneindig veel mogelijkheden: noten. Noten zijn enorm veelzijdig en te gebruiken in zowel hartige als zoete gerechten. Noten worden vaak gezout of gesuikerd, waardoor de authentieke smaak van de noot verloren gaat. Daarom heeft Nuts About Nature een aantal pure, maar onwijs lekkere noten producten ontwikkeld waar zo min mogelijk aan is toegevoegd.


Over Nuts About Nature
Wie bekend is met de Schijf van Vijf, weet dat noten hier sinds kort ook onderdeel vanuit maken. Het is een gezond alternatief voor bijvoorbeeld zoutjes én noten zijn ook nog eens ontzettend lekker! Nuts About Nature zorgt ervoor dat iedereen van alle gemakken wordt voorzien.


Zo hebben zij bijvoorbeeld:
• Portiezakjes notenmixen en single noten voor onderweg en tussendoor, afgewogen in de dagelijks aanbevolen hoeveelheid
• Zakken met notenmixen in combinatie met bessen, zaden en bonen om je zo ook kennis te laten maken met nieuwe smaken en superfoods
• Pindakazen die écht alleen uit 100% noten bestaan, daarmee alle onnodige ingrediënten achterwege laat én je de pure, heerlijke smaak van pinda's laat proeven!
Daarnaast zet je deze verpakkingen met liefde op je bureau of aanrecht neer, want ze zijn echt een feestje om naar te kijken!
• Kijk hier voor de verkrijgbaarheid van Nuts About Nature bij Albert Heijn

Ik besloot de veelzijdigheid van noten te laten zien in een
3x brownie recept: Cashew Creamcheese Vanilla, Pinda Caramel en Amandel Kokos Crunch brownies!

Note: Natuurlijk zijn brownies niet een gezonde snack in tegenstelling tot puur en alleen de noten. Maar ach, je mag jezelf weleens kietelen, toch? :-)

Laten we starten met de Brownie Basis

Wat heb je nodig
Voor 18 stuks
5 eieren
500g fijne kristalsuiker
120g patentbloem
100g cacaopoeder
250g roomboter, gesmolten





Hoe maak je het:
• Voorbereiden: Verwarm als eerste de oven vast voor op 170 graden en zet een ovenschaal klaar bekleed met bakpapier en ingevet met boter of baking spray.
Doe de eieren en de suiker in een grote kom en mix dit met de elektrische handmixer tot een luchtige, bleke massa.
Zeef de bloem en cacao hierboven en mix dit tot alles goed vermengd is.
Smelt ondertussen in een steelpannetje de roomboter. Let op: laat de boter niet bruin worden.
Voeg nu ook de gesmolten boter toe aan de cacaomassa en klop dit weer tot alles goed vermengd is.
Giet de massa in de ovenschaal en zet deze ca. 30-35 min in de voorverwarmde oven. De bovenkant van de brownie mag stevig zijn, maar de binnenkant mag wat zachter zijn. Zo hoort een brownie te zijn; crunchy on the outside, soft on the inside!
Haal de brownie uit de oven en laat hem helemaal afkoelen.

En nu de toppings!

Cashew Creamcheese Vanilla topping
Voor 6 brownies
2 zakjes Nuts About Nature Cashews (geroosterd & ongezouten)
250g MonChou
75g poedersuiker
1/2 tl vanille extract
Chocolade saus (ik heb die van Jumbo huismerk gebruikt)


Hoe maak je het:
Klop de roomkaas, poedersuiker en het vanille extract in een kommetje tot alles goed vermengd is en de roomkaas wat zachter is geworden.
Verspreid een dun laagje van dit mengsel met een spatel of paletmes over 1/3 van de brownie. Als het goed is hou je wat van dit mengsel over.
Verspreid hierover de hele cashews.
Giet wat chocolade saus naar keuze in een sausfles en drizzle de chocoladesaus over de crème en cashews. Heb je geen sausfles? Giet dan steeds wat chocoladesaus op een lepel en drizzle het daarmee over de brownie.


Pinda Caramel topping
Voor 6 brownies
4 zakjes Nuts About Nature Pinda's (gebrand & ongezouten)
15g roomboter
80 ml slagroom
1 el Golden Syrup of stroop (ik heb die va Lyle's gebruikt)
60 ml water
200g fijne kristalsuiker

Hoe maak je het:
Doe de suiker, siroop/stroop en het water in een pannetje en roer even om dit te mengen.
Zet het pannetje op middelhoog vuur voor 5-10 min ZONDER TE ROEREN, tot de karamel lichtbruin, oranje van kleur wordt.
Laat de karamel eventjes iets afkoelen en voeg dan de slagroom en boter toe: LET OP, DIT KAN SPETTEREN! Roer nog even niet.
Als de karamel gestopt is met spetteren, roer je voorzichtig alles tot een egaal mengsel.
Doe hier de pinda's bij en roer alles door elkaar. Steek een groot keukenmes horizontaal in de brownie om te voorkomen dat de karamel ver over de creamcheese topping heen loopt. Dit is niet helemaal te voorkomen, maar dit scheelt een hoop! Giet het mengsel over 1/3 van de brownie. Let op: ook van de karamel kun je wat overhouden, niet alles hoeft over de brownie heen gegoten te worden.


Amandel Kokos Crunch topping 
Voor 6 brownies
3 zakjes Nuts About Nature Amandelen (geroosterd & ongezouten)
75g gemalen kokos
45g lichtbruine basterdsuiker
3 el roomboter




 Hoe maak je het:
Doe de suiker en boter in een pannetje op het vuur tot de suiker is opgelost. Roer dit af en toe even door. Zet dan het vuur uit.
Hak de amandelen in de keukenmachine tot ietwat grove, maar kleine stukjes. Heb je geen keukenmachine? Doe de amandelen in een zakje of schone theedoek en sla hier met een koekenpan op.
Voeg de gemalen kokos en amandelen toe en roer dit goed door elkaar.
Schep ook dit mengsel over 1/3 van de brownie. Deze topping is lastig in zeer kleine hoeveelheden te maken, vandaar dat je ook van dit recept wat over houd.

Tip: 18 brownies met maar 1 topping maken? Vermenigvuldig 1 van de topping recepten x 3 om voldoende topping te maken voor 18 brownies. Behalve de Amandel Crunch: hier kun je met 1 recept met gemak een hele brownie mee vullen.

Laat alle toppings goed afkoelen en snijd de brownie in 18 stukken. Ik serveerde de brownies op een marmeren plaat, je wordt echt hebberig als je al de verschillende soorten bij elkaar ziet!


Left over tip: Als het goed is hou je wat van de toppings over. Wil je een leuk dessert op tafel zetten? Breek dan een brownie in grove stukken en schep hier wat left overs van alle toppings overheen met als laatste de pinda karamel. Zo heb je een brownie-noten trifle!

Bon appetit!

Liefs, Lisa


You Might Also Like

0 reacties

Contact

Nommmdiary
By Lisa van Diemeren
Email: nommmdiary@gmail.com
Instagram: /nommmdiary
Facebook: /nommmdiary