Food for the rainy days: Pittige wortelstamppot

20:00


Ja, lieve mensen, we wonen in Nederland. Het land waar je de ene dag bijna liever binnen blijft omdat het too hot to function is en een paar dagen later liever op de bank kruipt omdat het pijpenstelen regent. Op een dag zoals de laatstgenoemde, is de beste oplossing om dan maar gewoon flink misbruik te maken van dit weer door jezelf te verwennen met Hollandse comfortfood. Maar dan niet zoals oma het maakte of je moeder. Nee, eigentijdse, pittige wortelstamppot met bosuitjes en rode peper. En geloof me, iedereen kan dit maken.

Wat heb je nodig (4 personen):
• 1 kg geschilde aardappelen (kruimig)
• 750 g waspeen, in stukjes gesneden
• 5 el olijfolie
• 3 bosuitjes, in ringetjes
• 1 rode peper
• Pittige rookworst (Unox) of gewone rookworst

• Een pureestamper

Hoe maak je het:
• Snijd de aardappelen in stukken en kook ze samen met de stukjes waspeen in 20 minuten (in water met zout) gaar.
• Bereid de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing.
Giet de aardappelen en waspeen af en vang wat kookvocht op
• Stamp de aardappelen en waspeen met 2 el olie en wat kookvocht tot een stamppot. Let op met het toevoegen van kookvocht; begin met een klein beetje en beoordeel dan of de stamppot smeuig genoeg is.
• Houd wat ringetjes bosui apart en roer de rest van de bosui door de stamppot. Breng op smaak met wat peper en zout.
• Snijd de rode peper in schuine ringetjes.
• Snijd de rookworst in schuine plakken.
• Schep de stamppot in een grote schaal.
• Leg de rookworstplakjes dakpansgewijs tegen de rand van de schaal, strooi de achtergehouden ringetjes bosui over de stamppot en kies zelf hoeveel ringetjes rode peper je erover heen doet. Dit hangt natuurlijk af van hoe pittig je houdt.

Succes!
Lisa

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Nommmdiary
By Lisa van Diemeren
Email: nommmdiary@gmail.com
Instagram: /nommmdiary
Facebook: /nommmdiary