Yummy Mascarpone vanille Appeltaart

20:22

 Dit is een recept dat ik een tijdje terug heb geprobeerd van Rudolph.
Het is echt een smultaart! Lekkere combinatie van de iets zure appel en de romige mascarpone. 
En hij ziet er zo mooi uit!

Hij hoort oorspronkelijk in een rechthoekige pie vorm met losse bodem; dit is een ronde (duh) pievorm, ZONDER losse bodem en dat gaat ook prima. Dus maak je geen zorgen!
Zelf deeg maken klinkt altijd als een hele challenge, maar ik verzeker je, je kan dit!

Wat heb je nodig:

Voor het deeg:
• 250g zelfrijzend bakmeel
• 80g suiker
• 150g boter
• 1 ei
• 1 citroen
• een snufje zout

Voor de vulling:
• 1 vanille stokje
• 100g suiker
• 325g mascarpone
• 2 eieren
• 100g bloem
• 5 appels
• 75g kaneelsuiker
• 100g abrikozenjam
• 3 eetlepels water


Bereiding:

Deeg:
• Maak een kuiltje in het zelfrijzend bakmeel en meng daarin suiker, boter, ei, rasp van de citroen en zout.
• Meng beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel erdoor. Ja, het kan plakken! Wat helpt is als je handen koud zijn en als je gebruik maakt van een deegschraper. Zorg dat je 1 hand schoonhoud door de deegschraper te gebruiken, terwijl je met je andere hand het bakmeel langzaam mengt met de rest.
• Duw het deeg plat, verpak het in plastic folie en laat het deeg opstijven in de koelkast.
• Vet een taartvorm in met boter en bestuif het aanrecht en het deeg met bloem.
• Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee. Prik een paar gaatjes in de bodem met een vork.

Mascarponevulling:
• Verwarm de oven voor op 170 graden.
• Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. 
• Meng het merg en de suiker door de mascarpone. 
• Roer er een voor een de eieren door.
• Roer als laatste de bloem erdoor.
• Giet de mascarponevulling tot net onder de rand op het deeg.
• Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in plakjes.
• Zet de appel plakjes dakpansgewijs op de mascarponevulling (Let op! Zet de mascarponevulling niet té vol met appel plakjes, de vulling zet vaak wat uit en neigt dan over de vorm te lopen). Bestrooi de taart met kaneelsuiker.
• Bak de taart in de oven in ca. 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart nu afkoelen.
• Verwarm wat abrikozenjam met het water en bestrijk de bovenkant van de taart ermee.

Et voila! Hij is koud het allerlekkerst!
Succes!

Liefs,
Lisa


You Might Also Like

0 reacties

Contact

Nommmdiary
By Lisa van Diemeren
Email: nommmdiary@gmail.com
Instagram: /nommmdiary
Facebook: /nommmdiary