5x mais van de kolf maken

02:00

Laatst plaatste AH een kort artikeltje in de Allerhande genaamd: "Een kolfje naar je hand" waarin ze een suggestie gaven om makkelijk, maar super lekkere maiskolfjes te bereiden. Mais is een product waar je zo weinig voor nodig hebt om het lekker te maken! Dit gaf me een idee om meer inspiratie op te doen om mais te bereiden, passend bij jouw smaak en gerecht! Hierbij 5 yummy manieren om je mais te bereiden!


1. Grilled & Spiced
 Dit is de meest simpele, maar zooo lekkere manier om je mais te kruiden en garen;
de van nature zoete smaak van de mais combineert super lekker met de pittige, zoutige kruiden. Insanely good.

How to:
• Verwarm de oven voor op 220 graden.
• Kruid je mais mais met wat olijfolie, pikant paprikapoeder en (zee)zout
• Grill de mais 30 minuten in de oven
• Leg de mais op een bord en garneer met wat roomboter en verse koriander!
Klaar! En nadat je dit hebt gegeten, wil je niks anders meer.


 Recept van pictureperfectmeals.com
2. Honingboter
The classic! Je mais insmeren met honing-boter voor een nog zoetere, romigere kolf!

How-to:
Ingredients
  • 8 tablespoons unsalted butter, room temperature
  • ½ teaspoon kosher salt
  • 2 tablespoons honey
  • 8 ears fresh yellow or white corn
  • 2 tablespoons extra-virgin olive oil
  • chopped fresh parsley, for serving
Instructions
  1. In a small bowl, combine the butter, salt, and honey. Preheat your grill to medium. Remove the husks and all of the corn silk from the ears. Wash the corn to remove any stray pieces of silk. Pat dry. Using a pastry brush, lightly coat each ear with olive oil.
  2. Grill the corn, turning often, until the the corn kernels are slightly charred and tender, 15 to 20 minutes. When the corn is done, brush each ear with some honey-butter and serve with extra butter alongside.
- See more at: http://pictureperfectmeals.com/the-stock-pot-sensational-sides-grilled-corn-on-the-cob-with-honey-butter/#sthash.HvPyxRoa.dpuf
• Meng 8 eetlepels ongezouten boter (op kamer temperatuur), een beetje zout en twee eetlepels honing in een kommetje.
• Verwarm een grillpan op middelhoog vuur. 
• Smeer de mais door middel van een kwastje in met olijfolie.
• Grill de mais terwijl je ze regelmatig draait totdat de mais lichtjes begint te verkolen en zachter wordt. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
• Als de mais klaar is, besmeer je ze met de honing boter.
Enjoy!

Ingredients
  • 8 tablespoons unsalted butter, room temperature
  • ½ teaspoon kosher salt
  • 2 tablespoons honey
  • 8 ears fresh yellow or white corn
  • 2 tablespoons extra-virgin olive oil
  • chopped fresh parsley, for serving
Instructions
  1. In a small bowl, combine the butter, salt, and honey. Preheat your grill to medium. Remove the husks and all of the corn silk from the ears. Wash the corn to remove any stray pieces of silk. Pat dry. Using a pastry brush, lightly coat each ear with olive oil.
  2. Grill the corn, turning often, until the the corn kernels are slightly charred and tender, 15 to 20 minutes. When the corn is done, brush each ear with some honey-butter and serve with extra butter alongside.
- See more at: http://pictureperfectmeals.com/the-stock-pot-sensational-sides-grilled-corn-on-the-cob-with-honey-butter/#sthash.HvPyxRoa.dpuf

 Recept van betsylife.com
3. Hoisin glaze
Zoet en pittig! Past goed bij een Aziatische maaltijd zoals een lekker wokgerecht. Deze manier van kruiden is weer heel anders dan alle Mexicaanse manieren, maar zo lekker!

How-to:
• Verwarm de oven op de grillstant op de hoogste temperatuur.
• Mix een 60 ml hoisinsaus, een 60 ml honing, 2 eetlepels sojasaus en 2 eetlepels limoensap samen in een kommetje.
• Grill de mais, terwijl je regelmatig draait en ze insmeert met het hoisinglazuur, totdat het glazuur gecarameliseerd is en er grill strepen onstaan. Dit gebeurt na ongeveer 10 minuten.
• Leg de mais op een bord en besprenkel ze met sesam zaadjes, fijngesneden chilipeper en in stukjes gesneden lente ui.
Hier wordt je toch gelukkig van?


 Recept van divaeatsworld.com
4. Jamaican style
Deze smaak is misschien wel mijn favoriet. Maar dat komt waarschijnlijk ook omdat ik echt een coconut addict ben... Dit moet je echt proberen.
How-to:
• Meng een 120 ml mayonaise, een halve theelepel geraspte gember, een beetje cayenne peper, wat kaneel en 2,5 eetlepel kerriepoeder in een kommetje.
• Grill de mais in de oven op de hoogste stand totdat hij lichtjes verkoolt en gekarameliseerd is.
• Haal ze uit de oven en besmeer ze met de gekruide mayonaise. 
• Rol ze daarna door een bordje geraspte kokos.
Done! Eetsmakelijk.


 Recept van ahouseinthehills.com
5. Mexican Streetstyle
Wat kan ik nog zeggen... Ga dit maken. Kost misschien wel het meeste tijd van al deze manieren, maar dan heb je ook iets heel lekkers.

How-to:
• Laat 150 gram cashewnoten minimaal 4 uur weken in water.
• Verhit een grillpan op middelhoog vuur.
• Meng de afgegoten cashews, met een 60 ml limoensap, 3 eetlepels kokosmelk, een 60 ml water en een snufje zout in een kommetje.
• Giet dit geheel in de blender/keukenmachine tot een romig geheel.
• Grill de mais op middelhoog vuur, terwijl je regematig draait, tot ze lichtjes verkoolt zijn,
• Leg de maiskolven op een bord, drizzle ze met de cashew creme en besprenkel ze met wat fijngesneden koriander, hennepzaad en een beetje zeezout.

Veel plezier met jouw mais meal :-)!

Liefs,
Lisa

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Nommmdiary
By Lisa van Diemeren
Email: nommmdiary@gmail.com
Instagram: /nommmdiary
Facebook: /nommmdiary